Soalan dia ni..??



Ok, kali nie saya akan cerita pasal soalan  sharoangoh. Cerita dia macam nie, satu malam tu dia tanya kat aku kalau-kalau dia ada buat aku kecil hatikah atau buat aku marah, menyampah kat dia...dan bunyi dia lebih kurang macam nie.

“CIT, selama kita kenal ni, aku ada buat kau marah kah..??”
So, malam tu aku jawab juga lah kat dia, tapi untuk lebih detail, biar aku jawab kat sini..
Image result for teman tapi mesra kartun
Jawapannya, TIDAK ADA...

Logiknya di situ ialah, aku nie dikenali dengan perangai dan sifat yang kuat merajuk...yess.. memang aku nie kuat merajuk.. kuat nangis.. cepat kecil hati.. dan aku tidak kesah siapa buat aku marah, aku tetap merajuk. Adik aku buat aku sakit hati..?? Yess aku bebel dan lepas tu aku merajuk. Hahaha.. abis lah diorang mau pujuk aku balik....padan lah dengan muka.... Kalau mau tau kamu ada buat aku marah kah tiada, kamu tengok jak cara aku. Kalau aku tidak layan, memang confirmlah aku merajuk. Hahah..

Dan untuk pengetahuan lah, dah bertahun-tahun aku kenal ngan sharoangoh nie tapi aku rasa macam sekejap masa berlalu. Kadang-kadang aku terfikir juga.

“Kami kenal berapa bulan..?? takkan dia tidak pernah buat aku merajuk..?? Dia tidak pernah marah aku... dia tidak pernah buat aku marah..?? orang lain selalu buat aku marah sebab tidak tahan dengan perangai aku yang mungkin mengada-ngada.”

Tapi, dia ni ..sangat sabar dengan perangai aku..
Aku tidak tau samada aku yang tidak pernah cabar buat dia marah (dan dia tidak marah aku balik) atau memang dia nie jenis rilek jak semua benda...hahah sebab tulah aku percaya kat dia.. apa-apa semua aku mengadu kat sharoangoh nie.... 

Aku dah kata kat dia, aku baik kat orang yang baik kat aku.. dan dia pun cakap macam tu... tiba-tiba aku berfikir lagi.. eh aku nie baik kah kat dia..?? hikhikhik...aku rasa aku pernah lah buat dia marah kah kecil hati kah.. tapi dulu pertengahan January, dia cakap tiada... hahahah.. next time akku tanya dia balik....

Sebenarnya for this entri aku mau update pasal soalan-soalan yang aku mau bagi kat sharoangoh.. tapi tidak jadi... next entry lah saya post pasal tu.. hahaha..

You Might Also Like

0 Orang Tegur

Flickr Images